LIBERTATEA - FORUM CU ANUNTURI - imobiliare, matrimoniale, auto, hoteluri, pensiuni
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

LIBERTATEA - FORUM CU ANUNTURI - imobiliare, matrimoniale, auto, hoteluri, pensiuni

LIBERTATEA - FORUM CU ANUNTURI - PUBLICA ANUNT PE FORUM FARA LOGARE
 
AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 11.000 de fripturi vandute pe zi

In jos 
AutorMesaj
rytmul
Vizitator




11.000 de fripturi vandute pe zi Empty
MesajSubiect: 11.000 de fripturi vandute pe zi   11.000 de fripturi vandute pe zi EmptyLun Feb 09, 2009 12:53 am

In 1965, nu ati fi pariat pe reusita lui Ruth Fertel. O mama divortata, cu diploma in chimie-fizica, nu era chiar cea mai potrivita candidata pentru a construi un imperiu dintr-o afacere cu fripturi. Din fericire, Ruth si-a dat seama ca limitele sale sunt doar aparente. „Nici macar o clipa nu m-am gandit ca nu voi reusi”, povesteste aceasta intreprinzatoare care, acum, este presedinta a peste 59 de restaurante Steak House raspandite in lume.

Anul trecut, vanzarile din Metairie-Louisiana au atins 176 milioane $, iar pentru acest an se preconizeaza vanzari de aproximativ 205 milioane $. Nu este rau pentru o femeie care, timp de peste 30 de ani, s-a luptat eficient cu scepticismul celor din jur, cu capriciile clientilor in domeniul culinar, cu dificultatile financiare si cu orice alte probleme standard cu care se confrunta intreprinzatorii.

Ruth Fertel a cumparat Chris Steak House de la compania originala - Mr. Chris - in 1965. „Aveam doi fii, ambii adolescenti, care trebuiau sa mearga la facultate”, spune ea. „Munceam ca tehnician intr-unul din laboratoarele de la Tulane University si trebuia sa fac mai multi bani”. Ruth a gasit oferta de vanzare a firmei Chris Steak House, si-a ipotecat casa si a folosit cei 18.000 $ obtinuti pentru a cumpara afacerea. A muncit din greu. „M-am gandit ca angajatii mei m-ar respecta mai mult daca as munci cot la cot cu ei si chiar asa a si fost”, spune ea.

Pe langa propriul ei efort, la succesul lui Ruth Fertel a contribuit si priceperea de a transforma nesansa in sansa. „La cateva luni dupa ce am cumparat restaurantul, prin oras a trecut uraganul Betsy. Asa ca timp de o saptamana curentul electric a fost intrerupt, iar eu m-am trezit ca am frigiderele pline cu fleici care rezista doar 3-4 zile”. In loc sa lase carnea sa se strice, Fertel a gatit-o si a oferit-o gratuit muncitorilor si victimelor dezastrului din comunitate. „Toata lumea m-a apreciat si multi mi-au devenit clienti loiali”, isi aminteste Ruth.

Zece ani mai tarziu a ars restaurantul. „Am dat telefon la banca plangand si s-a intamplat ca, exact in acel moment, sa fie acolo unul din constructori. El m-a asigurat ca intr-o saptamana voi avea gata noul local - si asa a fost”. Rezultatul? Un restaurant nou, cu 160 de locuri, comparativ cu 60 cate avea cel vechi. Cu aceasta ocazie, Ruth a trebuit sa schimbe numele resturantului, potrivit intelegerii cu firma de la care l-a cumparat, dar schimbarea nu i-a afectat cifra de afaceri. Noul nume a fost Ruth’s Chris Steak House.

Fertel a inceput sa-si ofere afacerea in sistem franchising in 1976, iar astazi are 35 de beneficiari si continua sa se extinda. „Intotdeauna am incercat sa actionez dupa principiul «Fa lucrurile cat mai simplu», spune Fertel, „chiar daca asta inseamna sa ignori mesele excentrice si sa gatesti carne cu cartofi. Pana la urma lucrurile se asaza si incepe sa-ti mearga bine”.
Sus In jos
 
11.000 de fripturi vandute pe zi
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIBERTATEA - FORUM CU ANUNTURI - imobiliare, matrimoniale, auto, hoteluri, pensiuni  :: Idei de afaceri :: Francize-
Mergi direct la: